Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Španělské kuře
(cas)
recept číslo: 1581
kurespa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
80 g šunky
6 červených paprik
1 cibule
3 stroužky česneku
zelená petrželka
2 rajčata
5 lžic olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
400 ml červeného vína
 

Postup

Kuře omyjeme, necháme okapat a osušíme (nejlépe papírovými utěrkami, které můžeme vyhodit). Poté kuře rozdělíme na 8 kusů a osolíme. Šunku si nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme stopky i jadérek a také nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku hrubě nasekáme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a opatrně z nich vymačkáme šťávu. Dužinu, která zbude, nakrájíme na kousky.
Když máme všechny suroviny připravené, rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje. Necháme na něm zesklovatět cibuli a polovinu nakrájeného česneku. Poté přimícháme petrželku s rajčaty a ochutíme pepřem a solí. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu necháme dusit asi 10 minut. Zatím si na zbývající lžíci oleje orestujeme proužky šunky, přidáme kusy kuřete a opečeme je ze všech stran. Ke kuřeti přidáme nakrájenou papriku, zbytek česneku a zeleninovou směs z pánve. Znovu trochu opepříme, přilijeme červené víno, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Občas všechno promícháme.
Jako příloha jsou vhodné třeba opečené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".