Králíka rozporcujeme na 8 porcí a každou porci potřeme utěrkou nasáklou v octové vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme v kastrolu, přidáme lžíci másla a cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme koření, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Porce králíka vložíme do kastrolu a zalijeme teplou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi hodinu a půl až je maso úplně měkké.
Zbylé máslo rozpustíme na pánvičce, přidáme mouku a umícháme hladkou jíšku. Postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hustá omáčka. Tu ochutíme octem a cukrem, stále mícháme a provaříme asi 5 minut. Porce králíka zatím vyjmeme z kastrolu do mísy a udržujeme v teple. Zbytek šťávy z pod králíka procedíme do omáčky a znovu necháme přejít varem. Touto omáčkou polijeme porce králíka. Podáváme jak jinak než s nadýchaným houskovým či bramborovým knedlíkem.