Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Závitky s kysaným zelím
(cas)
recept číslo: 1576
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 hlávka bílého zelí
50 g dlouhozrnné rýže
½ lžičky soli
600 g mletého vepřového masa
350 g cibule
½ lžičky majoránky
1 lžička soli
100 g másla
100 g rajčatového protlaku
2 špetky pepře
1 kg kysaného zelí
4 plátky uzeného masa
 

Postup

Zelnou hlávku s dostatečně velkými obvodovými listy povaříme asi 10 minut, opatrně vyjmeme (pozor na opaření), necháme téměř zchladnout a oddělíme 12 vrchních listů.
Mleté vepřové maso umícháme se 2 lžícemi jemně nasekané cibule, majoránkou a solí. Silná žebra připravených zelných listů seřízneme, abychom si usnadnili zavinování závitků. Na každý list doprostřed položíme asi 3 lžíce masové směsi, okraj listu ohrneme směrem dovnitř a potom zelný list zamotáme. Zbývající nakrájenou cibuli osmahneme na másle, smícháme s rajčatovým protlakem, který jsme předem zředili 100 ml vody, opepříme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu takto upraveného zelí vložíme do tukem vytřené zapékací nádoby, na zelí položíme plátky uzeného masa, pokryjeme zbytkem připraveného zelí a navrch poskládáme zelné závitky. Zapékací misku přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 90 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".