Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře v jogurtu
(kni)
recept číslo: 1572
kurjog.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kuře (asi 1.5 kg)
200 ml bílého (kvalitního) jogurtu
2 až 3 chilli papričky
16 velkých stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
1 velká zelená paprika
1 lžička mletého zázvoru
5 lžic sekané zelené petrželky
50 g tuku
 

Postup

Kuře omyjeme, osušíme odstraníme kůži a rozdělíme na porce. Každou porci probodáme ostrou vidličkou a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z našlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané (nastrouhané) zelené papriky, zázvoru, chilli, prolisovaného česneku a soli. Množství česneku není nadměrné, neboť jogurt zmírní jeho ostrost. Marinujeme asi 12 až 15 hodin v chladničce, občas obracíme.
Před vlastní přípravou si v pánvi rozpálíme tuk. Do tuku vložíme kuřecí maso i s marinádou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Opékáme asi 5 minut při vysoké teplotě, pokračujeme při střední teplotě, pokud se marináda nevysuší asi na jednu až dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale nenecháme zhnědnout.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámky: Dá se připravovat i z kuřecích stehenních řízků, je to možná i lepší. Příště to zkusím dělat v troubě.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".