Kuře omyjeme, osušíme odstraníme kůži a rozdělíme na porce. Každou porci probodáme ostrou vidličkou a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z našlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané (nastrouhané) zelené papriky, zázvoru, chilli, prolisovaného česneku a soli. Množství česneku není nadměrné, neboť jogurt zmírní jeho ostrost. Marinujeme asi 12 až 15 hodin v chladničce, občas obracíme.
Před vlastní přípravou si v pánvi rozpálíme tuk. Do tuku vložíme kuřecí maso i s marinádou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Opékáme asi 5 minut při vysoké teplotě, pokračujeme při střední teplotě, pokud se marináda nevysuší asi na jednu až dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale nenecháme zhnědnout.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámky:
Dá se připravovat i z kuřecích stehenních řízků, je to možná i lepší. Příště to zkusím dělat v troubě.