Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ďábelské karbanátky
(vde)
recept číslo: 1562
dakarb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 rohlíky
5 lžic mléka
2 cibule
2 feferonky
2 vejce
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžíce plnotučné horčice
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžička Vegety speciál
1 lžička tymiánu
sůl
strouhanka na obalení
 

Postup

Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, feferonky očistíme a jemně nasekáme (pokud máte nějaký elektrický strouhač, usnadní vám práci). Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.
Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem. Lze si je předem připravit třeba na chatu či chalupu. Když je doplníte čerstvou zeleninou a lahví vína, můžete mít dobré a levné pohoštění pro posezení v přírodě.
Poznámka:
Rozpočet je samozřejmě na více než 4 porce.
Pokud místo feferonek použijete feferonkovou pastu, méně solte. Pasta je již slaná.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".