Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pepčův gulášek
(vde)
recept číslo: 1548
pepcugu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g předního hovězího masa
500 g vepřového plecka
4 velké cibule
4 papriky (i mírně pálivé)
6 rajčat
5 stroužků česneku
200 g uzeného bůčku (nebo slaniny)
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce červené sladké papriky
1 chilli paprička
sůl
mletý pepř
1 kostka masového bujónu
olej nebo sádlo
 

Postup

Kromě všech potřebných surovin si na tento gulášek rezervujeme především dostatek času, protože příprava trvá poměrně dlouho.
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Uzený bůček nebo slaninu Maso nakrájíme na větší kostky, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Rajčata také opláchneme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si asi 1 l horkého bujónu z kostky.
V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej (stačí asi 2 lžíce), přidáme nakrájený uzený bůček, česnek a cibuli. Orestujeme a přidáme hovězí maso. To také orestujeme, jakmile zhnědne, osolíme ho a posypeme červenou paprikou. Vše zalijeme litrem bujónu, kastrol přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi hodinu.
Poté přidáme vepřové maso (tomu stačí ke změknutí kratší doba), mletý kmín a nakrájenou chilli papričku (nebo špetku chilli koření nebo ½ kávové lžičky mletých chilli papriček naložených v soli) a mletý pepř. Promícháme, opět přikryjeme pokličkou a společně dusíme nejméně další hodinu až hodinu a půl. Když je obojí maso měkké, přidáme nakrájená rajčata a papriky a dodusíme. Na závěr ochutím majoránkou.
Podáváme s chlebem. A nezapomeneme na dobře vychlazené pivo.
Poznámky:
Na přípravu nám stačí pouze jeden hrnec. Takže lze snadno připravovat třeba na chatě nebo na chalupě. Této situaci také odpovídá množství surovin. Rozhodně je toho víc, než pro jednu rodinu. Takže nezapomeňte pozvat přátele!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".