Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s pórkem
(vde)
recept číslo: 1529
ciporke.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g vepřového masa z kýty
4 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 bílek
1 lžička Solamylu
2 lžičky Vegety speciál
sůl
olej
 

Postup

Vepřové maso nakrájíme na malé tenké plátky. V misce rozmícháme Solamyl se lžící studené vody, přidáme bílek, lžíci sojové omáčky a vidličkou promícháme. Do této směsi vložíme nakrájené maso, promícháme, aby se kousky masa směsí obalily, misku přikryjeme fólií a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme nechat odležet i delší dobu, třeba přes noc.
Další příprava je již velmi rychlá, takže než začneme tepelně upravovat tuto masovou směs, věnujeme se přípravě přílohy a případně čerstvé zeleniny na ozdobení.
Z pórků odstraníme případné oschlé vrchní listy a převážnou část zelené části pórku (tu si ponecháme například do polévek či na ozdobení brambory nebo rýže). Pórky opláchneme a nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm. Na pánvi rozpálíme olej (stačí 2 lžíce) a na něm po všech stranách orestujeme naložené maso. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájený pórek a mírně ho posolíme, aby změkl. Přidáme sojovou omáčku a Vegetu, promícháme a asi po třech minutách je masová směs s pórkem hotová. Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Bylo to moc dobré.
Lucka dne 6.4.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".