Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na medu
(vde)
recept číslo: 1527
kachmed.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kachna (menší)
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
1 lžička soli
1 rovná lžička mletého zázvoru
(jablíčko, pomeranč)
 

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř osolíme. Z tekutého medu, sojové omáčky, bílého vína, zázvoru a soli umícháme marinádu a tou potřeme kachnu. Takto připravenou ji necháme v chladnu alespoň dvě hodiny odstát. Poté ji znovu potřeme, vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme to trouby vyhřáté na 200 stupňů. Při této teplotě ji zvolna pečeme, občas zkontrolujeme a při té příležitosti potřeme marinádou. Není třeba podlévat, vypeče se z ní tuk. Je třeba počítat s tím, že pečení trvá poměrně dlouho – zhruba 2 hodiny. Takže příprava této krmě je během na delší trať. Mezitím se však dá dělat spousta jiných užitečných věcí. Například si připravíme přílohu – různě upravené brambory – například opečené na másle a posypané drobně nakrájeným pórkem. K ozdobení i chuťově se hodí plátek pomeranče.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".