Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Nadívaný králík
(kal)
recept číslo: 1500
nadkral.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík
150 g uzeného masa
2 rohlíky
zelená petrželka
50 ml mléka
2 vejce
1 cibule
bílý pepř
100 g másla
sůl
 

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Vejce, mléko, sůl a pepř ušleháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu cibule zpěníme na 60 g másla. Rohlíky nakrájíme na kousky, zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, posekanou petrželku i orestovanou cibuli a vše promícháme. Je-li třeba přilijeme trochu mléka.
Z králíka oddělíme zadní stehýnka, zbytek necháme v celku. Všechny části osolíme. Hřbet králíka včetně předních běhů naplníme nádivkou a zašijeme nebo upevníme jehlami na závitky. Na pekáč dáme zbylé máslo, zbylou cibuli, vložíme nadívané králičí torzo i stehýnka a pečeme v troubě asi při 180 stupních C. Dbáme na to, aby se králík nevysušil, je-li třeba podléváme ho teplou vodou nebo vývarem. Na závěr odklopíme víko pekáče a necháme králíka při vyšší teplotě zčervenat. Přílohu si zvolíme podle chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".