Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Černá srdíčka
(cas)
recept číslo: 1460
cesrd.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 lžíce instantní kávy
250 g hladké mouky
na špičku nože prášku do pečiva
80 g mletých lískových oříšků
špetka soli
100 g hnědého cukru
130 g Hery
2 žloutky

Poleva:
10 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžíce vlahé vody

cukrová moka zrnka na zdobení
 

Postup

Instantní kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a necháme vychladnout. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva, s mletými oříšky a cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk a žloutky a uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté ho vyválíme na lehce pomoučeném válu, vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Cukr s kakaem a vodou intenzivně třeme, až vznikne hladká a lesklá hmota. Tou potíráme srdíčka a do mokré polevy vtiskneme moka zrnka.
Poznámka:
Na potření srdíček můžeme také použít čokoládovou polevu a místo moka zrnka například oloupanou mandli.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".