Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová roláda s jablky
(vde)
recept číslo: 1454
maroja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Plát vepřového masa na roládu
400 mletého vepřového masa
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
10 sušených švestek
1 velké jablko
sůl
pepř
 

Postup

Plát masa (může to být i bůček) po obou stranách osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme sůl a mletý pepř, prolisovaný česnek a postupně do něj rukama zapracujeme smetanu. Nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané jablko a nakrájené sušené švestky. Touto směsí rovnoměrně potřeme masový plát (kraje necháme volné), zavineme ho do rolády a svážeme pevnou nití. Roládu rychle po všech stranách opečeme, poté ji podlijeme trochou vlahé vody, přikryjeme a dáme péct do trouby. Pečeme asi při 200 stupních C – doba pečení záleží na velikosti rolády. Úplně před koncem pečení ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Podáváme ji s bramborovou kaší. Dobře chutná i studená s chlebem.

Názory čtenárů

No prostě skvělé. Chuť tohoto pokrmu nemůžu k ničemu, co jsem doposud jedla, přirovnat.
Dra. dne 25.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".