Sušené švestky opláchneme a necháme přes noc nabobtanat v půl litru vody. Kolečka cibule zpěníme na oleji, vepřové plátky osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na cibulce po obou stranách opečeme dohněda. Přidáme vývar a osušené švestky a vše deset minut dusíme. Maso ponecháme v omáčce v teple. Rozmícháme mouku ve sladké smetaně a omáčku jí zahustíme. Za občasného míchání ji povaříme asi 10 minut a poté odstavíme ze zdroje tepla. Po troškách do ní za stálého míchání přidáme šťávu z poloviny citrónu. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
Pozor! Jde pouze o dvě porce!