Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jiná sekaná
(Iva)
recept číslo: 1388
jinasek.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí+vepřové)
1 vejce
1 bílek
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
mletá paprika
2 rohlíky
3 lžíce mléka
100 g zelených oliv s papričkou
 

Postup

Rohlíky rozlámeme na kousky a povlažíme mlékem. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Rohlíky, cibuli a česnek umeleme na strojku na maso a přidáme ke mletému masu. Osolíme, opepříme a přidáme ½ kávové lžičky mleté papriky a žloutek. Vše společně propracujeme rukama, aby se masová směs dobře spojila. Olivy nechám okapat a z bílků si ušleháme tuhý sníh. Jak olivy, tak sníh vmícháme do masové směsi. Z hmoty utvoříme šišku a můžeme péci jako klasickou sekanou. Jinou možností je použít podélnou formu na srnčí hřbet (ideální je s nepřilnavým povrchem). Tu lehce vytřeme tukem a naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě při 210 stupních C, až je sekaná propečená. Poznáme to podle toho, že začíná na povrchu zlátnout a že zmenší svůj objem proti formě.
Můžeme ji podávat s bramborovou kaší nebo s bramborem. Ale výborně také chutná studená, doplněná rajčaty a nastrouhaným křenem. Tenké plátky se díky hezké olivové mozaice na řezu uplatní i jako ozdoba studených bufetů.
Další varianta:
Místo oliv lze použít na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer. V tomto případě je však pečení sekané ve formě téměř nutností –hmota je díky vyššímu obsahu zeleniny méně soudržná.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".