Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsíčka s baklažánem
(cas)
recept číslo: 1385
kubakla.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 větší lilek
4 masitá rajčata
100 g hladké mouky na obalení
čerstvá bazalka, šalvěj, petrželka a pažitka
100 ml olivového oleje
5 stroužků česneku
grilovací koření
sůl
 

Postup

Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a posypeme grilovacím kořením. Po obou stranách je zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. Potřeme je polovinou prolisovaného česneku, posypeme polovinou nasekaných čerstvých bylinek, vložíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 stupňů C. Troubu hned vypneme – maso se upeče do měkka a zůstane šťavnaté.
Omytý lilek nakrájíme na kolečka o síle asi 1 cm, osolíme je po obou stranách a necháme asi 10 minut odležet, až se „opotí“ a pustí vodu. Poté je osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji. Rajčata omyjeme, také nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Zbylé nasekané bylinky smícháme se zbylým prolisovaným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje a osolíme.
Upečená kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme je na talíře spolu s opečeným rajčaty a lilkem. Přelijeme je připraveným bylinkovým olejem a podáváme s čerstvou bagetou.
Poznámka:
Jistě si u tohoto pokrmu vzpomenete na zdravou a voňavou středomořskou kuchyni.

Názory čtenárů

hned si zakoupim ingredience a recept vyskouším, určitě mi bude chutnat, od mala jsem zvyklá na
lilek, který mi velice chutná a znám několik receptů
kňažková dne 30.7.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".