Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tiramisu z pomazánkového másla
(Ste)
recept číslo: 1377
tiramis.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 pomazánkové máslo bez příchuti
1 smetana ke šlehání
1 lžíce cukru
káva
rum
piškoty

 

Postup

Pomazánkové máslo, smetanu a cukr šleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota. Tu můžeme ochutit kávou a rumem. Touto hmotou prokládáme piškoty narovnané ve formě. Necháme dpbře vychladit, vyklopíme, nakrájíme a podáváme ozdobené šlehačkou a kouskem čerstvého ovoce. Poznámky: Lze doporučit i řadu dalších variant - například piškoty pokapeme silnou instantní kávou nebo vaječným koňakem, můžeme přidat i drobné ovoce (hezky se vyjímá na řezu moučníku) apod.

Názory čtenárů

je to dobrý :))
Monča dne 28.8.2016 16:24:08
hruza,pomazankove maslo je to pak slana chut není to dobre uz bych to nedělala.
alena dne 24.7.2015 21:51:11
opravdu nechápu lidi, kteří sem píší, že je to odporné. Za prvé, každému chutná něco jiného a za druhé, asi jste hledali tiramisu z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA.
Alča dne 13.8.2014 16:21:39
Vyzkoušela jsem a prima, není to sice tiramisu, ale chutná to dobře. Zkusila jsem místo pomazánkového másla tu zakysanou smetanu a chutná to líp, ale každému po libosti. Jo, vy co tu pořád nadáváte, že to není tiramisu - tak si to pojmenujte nějak jinak, nebo víte co - piškoty nenamáčejte, přidejte k tomu třeba čerstvé jahody a máte z toho jahodový dortík - jste spokojení? Prima a už dejte pokoj.
Marťa dne 2.5.2012 23:19:02
mě se tento recept líbí na maskarpone nemam je moc drahé.na tiramisu používám 2pomazánkové másla 2 šlehačky které společně s máčenými piškoty v kavě s rumem dávám do dortové formy,sypu kakaem.během jednoho dne je pryč.
Lenka dne 4.4.2012 19:21:38
Všem, kterým vadí označení tohoto receptu jako Tiramisu jen jedna věc. Recept se jmenuje Tiramisu z pomazánkového másla. Když přispíváte do diskuze, tak jste recept asi museli pod tímto názvem hledat. Navíc kdo píše, nazvěte si tento dezert jinak, tak nic proti, ale pak nevím jak bychom tento recept hledali my, kteří chceme ochutnat a porovnat obě varianty.
Káťa dne 4.4.2012 14:42:13
Všetko by bolo v poriadku, len keby ste tento dezert nenazyvali TIRAMISU!
xy dne 1.3.2012 14:16:00
taky jsem nevěřila, že z pomazánkového másla by to bylo to pravé. Po ochutnání u kamarádky už dneska nedělám z ničeho jiného, je to vynikající a chutná to celé rodině
Hana dne 29.10.2011 18:47:32
Tiramisu z piškot, pomazánkového másla, mouč.cukrem, šlehačkou, dobrou kávou a trochou rumu je úžasné. Kdo nevěří a haní tento recept, ať si jí kysanou smetanu:-))....Zuzik
Zuzik dne 25.10.2011 12:01:34
Dobrý den, asi paní nevíte, co je dobré...já tiramisu dělám z pomazánkového másla už léta a je vynikající ! Má výraznější chuť než pouze z kysané smetany.
Hanka dne 7.10.2011 22:08:53
Ale fuuj, že pomazánkové máslo. Žaludek máte v pořádku?
Katka Praha dne 10.9.2011 14:12:34
Všem takzvaným improvizátorkám, že vám neni hamba nazývat tenhle recept Tiramisu, když tam do něj vcapíte pomazánkové máslo. Bez mascarpone je to pouhá náhražka něčeho co vy považujete za dezert! Italům by se prohodili barvy z vás.
dendra dne 17.8.2011 18:22:12
tiramisu a i nepečené dorty dělám pouze ze zakysaných smetan
dita dne 23.5.2011 21:27:25
Zkuste smíchat 1 šlehačku ušlehanou s vanilkovým cukrem a 2 zakysané smetany. Tiramisu to není, ale na moučníky z piškotů, ať už s ovocem nebo bez něj, vynikající.
Astheart dne 1.5.2011 21:01:02
Já Tiramisu také dělám z pom. másla. Poprvé jsem zkoušela s rumem a syn mi to pohaněl, že je to kyselé (oni dělávají z orig. přísad), příště jsem použila do kávy místo rumu mandlovou příchuť, za pár korun z drogerie a je to výborné, mnohem lepší než s rumem.
Marcela dne 1.5.2011 10:08:56
Ahojky, tady je vidět, že každému chutná něco jiného,používám pom. máslo želetava, dávám 3 pol.lžíce moučkového cukru, šlehačku a ztužovač šlehačky, do rolády dám i piškoty namočené v kávovém kafíčku a i roládu s ním potírám.Nám to chutná a ještě se nestalo, že by nějaká návštěva pohrdla. Možná má nějaký snob větší sílu peněženky a tak kupuje origoš suroviny, nezávidím
marjánka dne 5.4.2011 07:42:53
ahoj tohle tiramisu je fakt dobry jake pak ze neni, vam by se chtelo jist to prave ze syrovych vajec o kterych ani nevime co jsou zač.tohle tiramisu jsme dělali už ve škole asi tak před 10lety a žadný ital v kuchyni nebyl aby nam poradil a jak si všichni mlaskali:-) takže kdo jste ještě nezkoušel tak šup nato
Helena z č.b. dne 27.3.2011 dne 27.3.2011 18:08:01
ve škole taky děláme tiramisu ze smetanového pomazánkového másla a pokud vám nechutná, zkuste přidat víc cukru..
Tamara dne 11.3.2011 17:04:58
Je to vynikající, můžu jen doporučit!
Kačka dne 10.3.2011 15:33:37
Toto je moc dobrý recept,jen ze smetany a pomazánkovýho másla ušlehám hustou pěnu,pak tam přidám moučkový cukr,do kávy si dám rum a namáčím piškoty do kávy a prokládám občas mezi to přidám banán nebo jahůdky a vršek posypu skořicí,hmmm dobrota. Maruška z Liberce dne 26.2.2011
Maruška dne 26.2.2011 09:16:50
O Tiramisu už jsem četla opravdu dost. Dnes jsem jej dělala dle italského originálu. Můj názor je, že pokud ho děláme z různých náhražek, tak to prostě není Tiramisu, ale jiný nepečený moučník z piškotů...a nebojte se ho nazvat zajímavě a s fantazií vlastním názvem...rozhodně by mě pak recept zaujal více, že je to nějaká novinka, kterou ráda vyzkouším.
sting dne 19.2.2011 23:52:49
Dělám také z dvojité dávky a více vrstev.Mnozí z nás buhužel nemají na to, aby si koupili mascarpone(je zhruba třikrát dražší). A kupovat amaretto kvůli trošce se též nevyplácí.Je jistě větší umění vytvořit dobrý moučník z podřadnějších surovin než opačně.A gurmi nechť si nakoupí a udělají origoš, to přeci není problém.
Denisa dne 16.1.2011 12:45:03
Udělala jsem-žádný zázrak.To pomazánkové máslo tam prostě bylo pořád cítit.Dospěla jsem k názoru,že pomazánkové máslo patří na rohlík...
květka dne 2.12.2010 23:04:29
Tento moučník nemá chybu.Je rychlý, jedlý, pěkně na talířku vypadá. Je po vychlazení báječný. Stačí chladit 3 HOD.pozor na přílišné namočení piškotů. PROLOŽIT LZE OVOCEM.Pro děti nedávat rum.Šlehá se vše spolu. Gramáž pom.másla je jednotná, jen vyskoušejte druh a bez příchutě. Šlehačky dvě po čtvrtlitru. Krém lze použít do rolád, atd Zdraví Zdenkac
burdová dne 8.11.2010 02:54:21
Tento moučník nemá chybu.Je rychlý, jedlý, pěkně na talířku vypadá. Je po vychlazení báječný. Stačí chladit 3 HOD.pozor na přílišné namočení piškotů. PROLOŽIT LZE OVOCEM.Pro děti nedávat rum.Šlehá se vše spolu. Gramáž pom.másla je jednotná, jen vyskoušejte druh a bez příchutě. Šlehačky dvě po čtvrtlitru. Krém lze použít do rolád, atd Zdraví Zdenkac
burdová dne 8.11.2010 02:53:42
Taky dělám ze dvou smetanových pomazánkových másel a ze 0,5 litru smetany ke šlehání a je to naprosto výbornééé !
Trudka4 dne 2.5.2010 20:03:02
Hmmm, něco jako svíčková ze svíčky. Tohle přece není tiramisu:-(
Lucie dne 25.4.2010 18:26:18
tiramisu je fajň, ale pečený bůček, to je ňamka!
Lojza dne 12.3.2010 19:00:01
Nešilte pořád s tím tiramisu. Ať každý jí, co chce. Buchty jsou taky dobrý, ale nikomu je nevnucuju!
F.H. dne 8.3.2010 12:13:00
Pravé Tiramisu je skutečně dobré, ale když si uvědomím, že jím tepelě neupravené vejce koupené v jakékoliv obchodní síti - kdoví odkud a jak staré,začínám mít obavy o své zdraví - a to chuť dočasně kazí.
Marci dne 8.3.2010 09:11:38
Proboha lidi!!! Jestli chcete zkusit opravdu dobré Tiramisu, kupte si mascarpone, které se dá už sehnat v každém supermarketu.Nedá se to nahradit pomazánkovým máslem, není to vůbec dobré. Tiramisu s pomazánkovým máslem je jako když chcete nahradit klasické maso sojovým. Prostě náhražka. Někomu to může chutnat, ale maso je maso. Stačí našlehat žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, potom ručně vmíchat mascarpone a sníh z bílků, je to mňamka. Nebo se mrkněte na stránky S Italem v kuchyni, dělám skoro stejné tiramisu jako on a je jako z Itálie.
Eny dne 7.3.2010 11:55:36
Ahojky,tenhle krém je dobrý i do rolády a čerstvé jahody a je to mńamka!!!
Marie dne 14.1.2010 07:11:36
Chuťové výborné. Ti, kteří mají problém s náhražkou. Nikdo Vás to jíst ani připravovat nenutí. Moc nám to chutnalo.
Gabriela dne 13.1.2010 16:47:57
Je to užasná mňaminka...vřele doporučuji a ne z jedné dávky....rovnou z dvojité....nebudete litovat!!!!!!!Vierka
Vierka dne 1.1.2010 13:55:05
kuchyřky nechci vám jako chlap mluvit do vaření, ale přečtete si někdy co je mascarpone a jak se vyrábí (wikipedia)!!! Trvá to 10 minut, je to 100x chutnější a dokonce levnější než pomazánkové máslo z ropy :(((
Vit dne 30.11.2009 22:17:29
Mno, řekla bych, že pokud se budeme stále nechávat inspirovat nkým takovým jako je pan Babica, mohou nám z jídelníčku vskutku vymizet tradiční pokrmy z opravdových surovin, které mají chuť. Světem vládnou náhražky přesně takové jako tato.
Tereza dne 29.11.2009 18:44:49
Jsem nepříčetná když čtu podobně slátané recepty jako tento, Tiramisu z pomazánkového másla! Hnus který s tiramisu nemá nic společného. Než napodobeninu originálu, raději nic. Komentáře tomu dávají opravdu jen třešinku na dortu. Viz.přidat do krému tvaroh z vaničky, pudink apod...
kuchařka dne 28.11.2009 00:55:38
Tiramisu to není, ale je to z dostupných surovin, rychlé, dobré a cenově dostupné. Všem nám to moc chutnalo. Jednou jsem dělala to pravé italské s Mascarpone. Bylo vynikající. ale tohle počesku se snědlo se stejnou chutí. No a u nás v Jednotě prostě Mascarpone nemají, Amaretto běžně v našem baru taky nemáme, zato rum ano.
JanaK dne 2.9.2009 19:17:17
Tento recept jsem dělala několikrát a je výborný moc děkuji za TIP
Zdenka Praha dne 5.3.2009 17:02:36
Tiramisu já to zkusím udělat,uvidím jak bude rodině chutnat.....
Dagmar460 dne 28.12.2008 17:49:38
Já jsem tento recept z úsporných důvodů také vyzkoušela, ale již nikdy více!!! Raději dělám sice dražší, ale naprosto famozní Tiramisú dle tradičního italského receptu s použitím Mascarpone, Amaretta atd......
Melinda dne 3.7.2008 13:08:31
O víkendu zkusím.
Monika dne 7.5.2008 12:05:26
Zkoušela jsem a můžu vřele doporučit.Vynikající a osvěžující.Hlavně jednoduché.Děkuji za super recept
Janička dne 8.3.2008
Dělám často a všem moc chutná
Martina dne 19.8.2007
je vynikajici
eliska dne 10.8.2007
všem doporučuji!!!my ho takhle doma připravujeme už dlouho a nemůžeme se ho domlsat :-)

andyst dne 5.8.2007
Myslela jsem si kdovi jak to nebude dobry, kdyz tu jsou jen same chvaly, ale neuspela jsem s tim u nikoho a me to taky vubec nechutnalo. Proste z pomzankoveho masla nikdy tiramisu nebude....
mona dne 18.7.2007

Rychlé,vyborné , ale chce to opravdu dvě másla a dvě šlehačky
Eva dne 9.6.2007
lidi udělejte si tiramisú italské, né to české! to je jako svíčková z konzervy :-/
hají dne 30.12.2006
Rychlé a výtečné. Za patnáct minut jsem měla hotovo. Piškoty jsem vlhčila punčem.
Dra. dne 19.7.2006
Dělám taky, ale tady je nějak málo surovin.Na dortovou formu já potřebuji 2 pomazánkové másla, 2 šlehačky, 20dkg moučkov. cukru a necelé 2 sáčky piškotů.A opravdu dejte do mísy pomazánková másla+ šlehašky + cukr a vyšlehejte dohromady. Jen se nebát hustý výborný krém se udělá.
Hanny dne 1.6.2006
Jsem z Velkého Meziříčí, ne z Valašského a "Karamelové řezy " jsou ode mě, což jste, paní Jano H., asi chtěla naznačit, že? Děkuji za pochvalu, je to recept od mé maminky. Budu je opět dělat na Vánoce. S pozdravem.
Jana z VM dne 2.11.2004
Jano z VM přejděte na kategorii FORUM, je tam nové téma - Radíme si navzájem.
Jana H. dne 2.11.2004
Znám také tento recept, je prostě vynikající a velice "žravý". Já namáčím piškoty v kávě s rumem a vaječným koňakem a je to velice rychlé. Naskládám do formy na chlebíček potřu krémem a tak opakuji celkem 3x-nahoře je krém. Druhý den posypu kakaem nebo nastrouhám čokoládu. Poprvé jsme na to zapomněli, tak rychle se to snědlo!!
A ztuhlý je tento vynikající moučníček - chuťovčička - za pár hodin, poprvé jsme nečekali do druhého dne, ale dělal jsem ho v poledne a večer byl fuč!
Jana z VM dne 26.10.2004
Ještě jsem zapomněla dodat, že já tento recept znám pod názvem "Tiramisu po česku" a to se dělá z dvojité dávky, proto těch více vrstev piškotů a krému. Zkoušela jsem to proložit banánem a bylo to také moc dobré!
Jana z VM dne 26.10.2004
Vítám zde Janu z VM. Je to Valašské Meziříčí? Tento recept dělala sousedka a moc nám chutnal. Já jsem dělala "Karamelové řezy". Tak jsme si ty vzorky vyměnily. Fakt moc dobré.Ahojki.
Jana H. dne 26.10.2004
Pomazánkového másla 200 g, smetany ke šlehání 230 ml.
vde dne 7.10.2004
Jakou gramáš je to pomazánkové máslo
a šlehačka?


Zora dne 6.10.2004
Tak jsem tento fantastický recept vyzkoušela a pro velký zájem předala všem, co jej ochutnali. A že jich bylo hodně - dámy z našeho kosmetického salonu.
Dodatek: ještě jsem do krému přidala tvaroh plnotučný z vaničky a bylo toho více - do dortové formy - nedoznalo to žádné újmy na kvalitě.
enka dne 24.9.2004
já vždy šlehám tekutou šlehačku s máslem dohromady. Je to opravdu vynikající moučník
Pája dne 9.9.2004
Já jsem to šlehala společně, ale asi se může šlehačka vyšlehat předem. Možná to bude lepší.
vde dne 8.9.2004
Šlehá se šlehačka s pom.máslem dohromady, kávou a rumem pocákám piškoty.Nejlepší je udělat ho den předem, aby se zaležel.Je to super jednoduchý a lehký moučník, dělala jsem ho už několikrát.

Olča dne 8.9.2004
Slehačka se nejprv vyšlehá, nebo se to s pomazánkovým náslem šlehá spolu?
Děkuji
dne 7.9.2004
ja uz vyzkousela a byl vyborny. uplne nejlepsi je ta jednoduchost a rychlost vyroby. vera
dne 12.8.2004
Tiramisu je můj oblíbený moučník, zatím jsem jej připravovala z pudinku a to docela složitě, ale nemělo to chybu.Tento recept také vyzkouším, je určitě jednodužší.
Zdeňka z KV dne 6.8.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".