Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem
(cas)
recept číslo: 1363
kunako.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
8 plátků anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 lžíce tekutého karamelu
1 lžíce citronové šťávy
5 lžic koňaku
250 g rajčat
1 pomeranč
sůl
pepř
zelená petrželka či bazalka na ozdobení

 

Postup

Každý kousek kuřecích prsou rozdělíme na dva díly, posolíme a opepříme. Každý díl kuřecího masa omotáme anglickou slaninou a připevníme ji párátkem. Opláchneme si rajčata a pokrájíme je na dílky. Dobře omyjeme větší pomeranč, z poloviny oloupeme škrabkou na brambory kůru a pokrájíme ji na nudličky. Pomeranč rozkrojíme na poloviny – jednu dáme stranou a použijeme ji na zdobení, z druhé vymačkáme šťávu.
Rozpálíme si dvě lžíce oleje a opečeme na něm připravené kousky masa. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do zbylého oleje přidáme tekutý karamel (pokud ho nemáme k dispozici, tak do rozpáleného oleje dáme vrchovatou lžíci krupicového cukru a necháme ho zezlátnout), poté přidáme koňak a citronovou šťávu. Vše promícháme, přidáme pokrájená rajčata a šťávu a kůru z pomeranče. Opět promícháme a vložíme zpátky maso. Nádobu přikryjeme a vše dusíme asi 40 minut až je maso měkké. Vhodnou přílohou je rýže. Před podáváním jídlo ozdobíme nasekanou petrželkou či lístky bazalky a plátkem pomeranče.
Poznámka:
Jde o lehké jídlo s velmi rychlou přípravou (pokud tedy nepočítáme dobu dušení masa). Místo kuřecích prsou lze také použít celé kuře - to rozporcovat a částečně vykostit.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".