Omyté a osušené maso osolíme a opepříme (oboje vetřeme do masa rukou) a maso necháme chvíli v chladnu odležet. Mezitím si očistíme mrkev, oloupeme cibuli a rozpůlíme ji. Do pekáčku vlijeme šálek vařící vody a vložíme do něj maso, cibuli a malé mrkvičky vcelku. Pečeme v troubě pod pokličkou velmi mírně, abychom nemuseli přilévat vodu a aby se maso stejnoměrně
propeklo. Dáváme pozor, aby se ani cibule ani mrkev nepřipálila. Když je maso téměř měkké, odstraníme cibuli a mrkev, ostrým nožem z masa odřízneme kůži a potřeme ho sýrovou směsí.
Sýrovou směs připravíme smícháním jemně nasekané zelené petrželky a pažitky s rozetřeným taveným sýrem, vejcem, hořčicí, solí a pepřem. Tuto směs natřeme nožem na vepřovou pečeni. Znovu ji vložíme do trouby a necháme zapéci, až je sýrová krusta zlatožlutá. Mezitím očistíme kapustu, nakrájíme ji na osminky, z nichž odstraníme košťál a seřízneme tuhé žebroví, ale jen tak, aby osminky zachovaly svůj tvar. Vložíme je do malého množství vařící osolené vody a asi 15 minut je do měkka dusíme. Uvařené oloupané malé brambory na pánvi na tuku opečeme.
Maso rozdělíme na plátky a každému k němu na talíř přidáme osminku kapusty a několik opečených brambor. Polijeme šťávou, kterou jsme upravili z vypečené masové šťávy přidáním asi 1/4 litru vody, do níž jsme vmíchali solamyl, sójovou omáčku a povařili.