Do mísy vložíme mouku, na špičku kulatého nože prášku do pečiva, 60 g cukru, sůl a vychlazený tuk. Z přísad vypracujeme hladké linecké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme. Kulatou pečivovou formu v průměru asi 26 cm tence vymažeme tukem, vysypeme moukou a vyložíme vyváleným těstem. Dno hustě propícháme vidličkou a koláč vložíme do mírně předehřáté trouby, v níž jej asi 10 minut pečeme. Mezitím smícháme smetanu s mlékem, rozkvedláme v ní vejce, přidáme zbylý cukr, špetku soli, mleté ořechy, nastrouhané sušenky, skořici, oprané a osušené rozinky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs promícháme a opatrně nalijeme na předpečený koláč. Koláč vložíme zpět do trouby a při mírné teplotě dopečeme (podle teploty trouby asi za 25 - 35 minut).