Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Duo řezy
(vde)
recept číslo: 1342
duorezy.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1. těsto
1 Makovník (směs od Vitany)
1 vejce
olej

2. těsto
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
3 vejce
Poleva:
250 g moučkového cukru
4 lžíce citronové šťávy


 

Postup

Těsto na makovník si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej.
Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.

Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 190 stupňů C a upečeme. Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.

Moučník je lehký jako peříčko, není příliš sladký a krásně se v něm snoubí chuť máku s citronovou příchutí piškotového těsta. A je ho také velké množství, takže si jej jistě oblíbí větší rodiny s dospívajícími dětmi, které jsou stále při chuti.

Názory čtenárů

Makovec jsem pekla za svůj život už mnohokrát,ale tento recept je opravdu nejlepší.Doporučuji/pokud máte možnost si sehnat/ udělat těsto z bílého nebo červeného maku-je pak jako s oříšky!!!
Míla .M. dne 29.6.2011 14:00:57
Ovocem? Ani by mě to nenapadlo, takových všelijakých piškotů s ovocem je tu spousty.Právě o tuhle jednoduchou a nápaditou kombinaci tu myslím jde.Svěžest ovoce krásně nahradí ta citrónová poleva.
tralala dne 20.1.2010 21:37:55
Nekusil jste někdo proložit třeba ovocem?
Ivulka dne 27.10.2009 14:44:57
Moc dobré, opravdu velmi lehké a hlavně jednoduché.
blanka dne 2.9.2008 13:24:19
Jěště jedou děkuji.Milada
Milada dne 5.4.2008 13:21:38
hrnečkový makovec:1 hrneček pískového cukru
Eva dne 5.4.2008 12:10:27
Pro paní Miladu:Hrnečkový makovec 1,5 hrnečku polohrubé mouky 1 bal.kypř.prášku 1,5 hrnečku mletého máku i hrneček pískového cukru 1 hrneček mléka 2 celá vejce 1/2 nrnečku oleje trochu rumu, citr.šťávy i kůry-dle chuti vše dohromady vymíchat(vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem).Je dobrý i sólo piko.
Eva dne 5.4.2008 11:07:09
Paní Evo,mužu Vás poprosit o recept na makovník.Děkuji Milada.
Milada dne 5.4.2008 09:09:36
Výborná kombinace, pouze na spodní těsto dělám svůj makovec.Poleva citronová.A když se promázne lehčím pudingovým krémem, je z toho skutečná delikatesa,která lahodí i oku.Vřele doporučuji!
Eva dne 3.4.2008 20:16:41
Zítra hned vyzkouším...Mňam, už mi tečou sliny po bradě...:-)))
Kristýnka dne 22.6.2007
Řezy jsou vynikající,dokonale se v nich snoubí chuť máku a citronové polevy.Můžete se s nimi pochlubit třeba i při narozeninové oslavě.
Reni dne 25.4.2007
Souhlasím s posledním názorem. Duo-řezy jsou výborné.
dne 25.4.2007
Nevim,nevim-taková sláva to zas není. Docela dobré,ale nic extra.
hana dne 24.4.2007
pro Maju-
suché to tedy není ani náhodou, klidně to upeč, je to výborné a krásně to vypadá.
maj. dne 19.4.2007
Tak jo-díky za odpověď:-)
Maja dne 19.4.2007
Děvče neboj, jsou výborné, pekla jsem je už vícekrát a vždy s úspěchem, moc chutnají a jsou jak dech.
Jana H. dne 19.4.2007
Chtěla jsem se jen zeptat-není to suché?Chystám se péct na víkend pro návštěvu,když je tady na to taková chvála:-)
maja dne 18.4.2007
Dobrý večer,zkoušela jsem Váš receptík a moc všem chutnal..díky vám za něj..
Jarka dne 20.3.2007
Osvědčilo se to u nás, jdu do toho znova.Je to fakt dobrý!!
Hanny dne 3.2.2007
Jsou naprosto vinikající.Díky za recept
Martina dne 31.8.2006
Byly naprosto dokonalé. Děkuji za fajn recept
Kajka dne 9.8.2006
Můžu doporučit.mnamka..velice mě zaujal tento receptik.Akorat neměla jsem makovou ingredienci tak jsem to udělala na půl..tudiž ze světlé mě vyšlo i na makovou.A vyskočila mě stejně vysoko.:)
Janina dne 3.6.2006
Dnes jsem ho upekla. Je to docela rychlé,nadýchané, lehoučké- prostě DOBROTA!!!Doporučuji všem!
Hanny dne 1.6.2006
Objevila jsem Váš recept a zaujal mě.Chci ho delat na jednu akci kde se budou slavit narozeniny.Jsem zvědavá jak zachutná.Napíšu..:)
Janina dne 31.5.2006
Je výborný, nadýchaný a hned zmizí. Pekla jsem ho už několikrát a vždy s úspěchem. Jana H.
Jana H. dne 31.5.2006
Mám také vyzkoušeno, doporučuji!
paní pa dne 19.4.2006
Pekla jsem buchtu,když jsme jeli na hory a vydržela nám 5dní měkká opravdu super.
Jitka dne 25.3.2006
Včera jsem řezy upekla,jsou opravdu moc dobré,všem chutnaly.
Zdeňka S. dne 13.11.2005
Zrovna je baštím. Fakt moc dobré, nadýchané. Akorát jsem udělala rumovou polevu.Řezy nemají chybu.
Jana H. dne 17.9.2005
Tohle musím vyzkoušet, na obrázku to vypadá báječně. Nesmím zapomenout koupit mák.
Terka dne 24.8.2005
Moc fajn a je toho opravdu větší množstí než
bývá obvykle z jedné dávky - což u nás vyhovuje!!
dne 11.8.2005
Super recept,fakt bomba.Hezké,skvělé jen se zaprášilo.Díky
Bára dne 14.7.2005
Vyzkoušela jsem.Opravdu moc dobré,vzhledově i chuťově zajímavé.
Marie dne 8.7.2005
moc, moc dobre, vcera jsem vyzkousela.
vera dne 5.4.2005
Mńam
Ivča dne 29.3.2005
Poradte mi, jak to mam udelat, kdyz nemam tu makovou smes?
dne 25.5.2004
Viz recept 1203 - Makovec - může nahradit Makovou směs z Vitany.
Česká hospodyňka dne 25.5.2004
Zajímavý nápad....pro chuť i pro oko
ádi dne 18.5.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".