Očištěnou a opranou kachnu vytřeme solí, naplníme nádivkou, otvor sepneme nebo zašijeme. Na pekáči rozehřejeme trochu oleje, vložíme kachnu prsíčky dolů, osolíme a zvolna pečeme za občasného podlévání vývarem z drůbků a vypečenou šťávou. Když je kachna téměř měkká, obrátíme ji a zprudka dopečeme. Kachnu rozstříháme na porce a rozložíme na mísu. Podáváme s bramborovou kaší, kterou jsme promíchali s několika lžícemi dušeného špenátu. Šťávu podáváme zvlášť. Vhodným doplňkem je hruškový kompot s brusinkami.
Nádivka:
Na másle podusíme očištěná, opraná a odblaněná játra a žampióny, pokrájené na drobno. Do prochladlé směsi vmícháme rozšlehaná vejce, žemle, nakrájené na kostičky a zvlhčené mlékem, pokrájené drůbky, sůl a koření a promícháme.