Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená plněná kachna
(Zdv)
recept číslo: 1328
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

středně velká kachna
sůl
olej

Nádivka:
3 lžíce másla
1 cibule
150 g žampiónů
kachní játra
uvařené drůbky
2 vejce
2 žemle
trochu mléka
sůl
petrželka
citrónová kůra
 

Postup

Očištěnou a opranou kachnu vytřeme solí, naplníme nádivkou, otvor sepneme nebo zašijeme. Na pekáči rozehřejeme trochu oleje, vložíme kachnu prsíčky dolů, osolíme a zvolna pečeme za občasného podlévání vývarem z drůbků a vypečenou šťávou. Když je kachna téměř měkká, obrátíme ji a zprudka dopečeme. Kachnu rozstříháme na porce a rozložíme na mísu. Podáváme s bramborovou kaší, kterou jsme promíchali s několika lžícemi dušeného špenátu. Šťávu podáváme zvlášť. Vhodným doplňkem je hruškový kompot s brusinkami.

Nádivka:
Na másle podusíme očištěná, opraná a odblaněná játra a žampióny, pokrájené na drobno. Do prochladlé směsi vmícháme rozšlehaná vejce, žemle, nakrájené na kostičky a zvlhčené mlékem, pokrájené drůbky, sůl a koření a promícháme.

Názory čtenárů

čte se to velice dobře, uvidíme jak to bude chutnat
Dzin dne 18.4.2009 19:00:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".