Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na pomerančích II
(Zdv)
recept číslo: 1326
kachsvi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kachna (do 2 kg)
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší petržel
1 kousek celeru
sůl
vývar z masoxu
celý pepř
nové koření
bobkový list
hřebíček
jalovčinky
3 rajčata
2 lžíce brusinkového kompotu
3 pomeranče
2 ml portského vína
 

Postup

Necháme roztavit nakrájenou slaninu a do zlatova na ni osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Do osmažené zeleniny přidáme na kousky nakrájená kachní játra, která rovněž osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu, vložíme osolenou kachnu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a jalovec. Pak přidáme ještě rajčata nakrájená na plátky (nebo trochu rajčatového protlaku), trochu brusinkového kompotu, šťávu ze dvou pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Podlijeme portským vínem.
Kachnu dusíme za neustálého polévání šťávou, dokud není měkká. Pak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme přes jemné síto. Nakonec přidáme ještě 100 ml portského a něco koňaku a nakonec na plátky nakrájený a jader a kůry zbavený pomeranč. Kachnu naporcujeme a vložíme ji zpět do šťávy, aby nabyla definitivní chuti. Podáváme a vařenými brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".