Necháme roztavit nakrájenou slaninu a do zlatova na ni osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Do osmažené zeleniny přidáme na kousky nakrájená kachní játra, která rovněž osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu, vložíme osolenou kachnu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a jalovec. Pak přidáme ještě rajčata nakrájená na plátky (nebo trochu rajčatového protlaku), trochu brusinkového kompotu, šťávu ze dvou pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Podlijeme portským vínem.
Kachnu dusíme za neustálého polévání šťávou, dokud není měkká. Pak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme přes jemné síto. Nakonec přidáme ještě 100 ml portského a něco koňaku a nakonec na plátky nakrájený a jader a kůry zbavený pomeranč. Kachnu naporcujeme a vložíme ji zpět do šťávy, aby nabyla definitivní chuti. Podáváme a vařenými brambory.