Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové plátky na fazolích
(kal)
recept číslo: 1322
vefazo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 –6 vepřových řízků
3 lžíce oleje
1 konzerva červených fazolí
2 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (čerstvá či sušená)
1 lžička zázvoru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
sůl
4-6 lžic zakysané smetany
 

Postup

Plátky vepřového masa (mohou být z kýty či z krkovice) opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Očistíme si všechnu zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. V kastrolu nebo v hlubší pánvi si rozpálíme olej a maso na něm opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme ho, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbylém tuku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme nakrájenou chilli papričku, římský kmín, zázvor a koriandr. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, osolíme a promícháme. Do této směsi vrátíme maso a dusíme do měkka. Na konec přidáme fazole z konzervy a společně s masem je prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Přimícháme zakysanou smetanu a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".