Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Filé s křenovou omáčkou
(cas)
recept číslo: 1305
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 nakyslé jablko
citrónová šťáva
1 malá cibule
1 lžíce másla
100 g čerstvě strouhaného křenu
200 g sladké smetany
1 lžíce sekané petrželky
sůl
cukr
4 plátky filé z tresky
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
50 g mandlových lupínků
100 g strouhanky
4 lžíce oleje
 

Postup

Jablko oloupeme, nastrouháme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli také oloupeme, pokrájíme na kostičky necháme spolu s jablkem zesklovatět na rozpuštěném másle. Přidáme nastrouhaný křen a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a vše povaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Poté ji osolíme, ochutíme cukrem a vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Rybí filé omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme ho a opepříme. Obalíme ho v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových lupíncích smíchaných se strouhankou. Na rozpáleném oleji porce opečeme do zlatova. Podáváme ho s křenovou omáčkou a s vařenými brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".