Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí ragú s bylinkami
(cas)
recept číslo: 1303
kragu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík (asi 1200 g)
sůl
mletý pepř
6 lžic olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého šalvěje
1 červená feferonka
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
200 ml slepičího vývaru z kostky
1 citron
4 rajčata
100 g černých oliv
špetka skořice
 

Postup

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř a porce postupně opečeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky.
Česnek oloupeme a stroužky podélně rozpůlíme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme ke králíkovi. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme plátky citronu, který jsme předem dobře omyli horkou vodou. Vše dusíme přikryté na mírném ohni asi 60 minut.
Mezitím oloupeme rajčata, která jsme nejdříve nařízli do křížku a poté spařili v horké vodě, a nahrubo je nakrájíme. V polovině varu je přidáme k masu a dusíme společně. Zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme olivy, králičí ragú osolíme, opepříme a opatrně dochutíme skořicí. Můžeme podávat s rýží nebo s pečivem.

Názory čtenárů

V receptu, nai na fotografii NENÍ v žádném případě pokrm, jež by se dal nazvat "ragú". Očividně se zde jedná o omyl vyplývající z nepochopení daného pojmu. Je zde snad "Králík na tomatu", ale ragů nikoliv.
kuba dne 15.4.2010 01:32:37
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".