Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové kostky v kořeněné směsi
(vde)
recept číslo: 1298
vekospe.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g vepřové kýty nebo ramínka
5 stroužků česneku
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého černého pepře
½ lžičky tymiánu
½ lžičky drceného kmínu
špetka majoránky
kousek citronové kůry
sůl
1 cibule
olej
1 lžíce hladké mouky
 

Postup

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, ty lehce naklepeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, smícháme ho se vším kořením a nastrouhanou citronovou kůrou a vmícháme do masa. Maso dobře promícháme, misku zakryjeme potravinářskou fólií a maso necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme, zpěníme ji v kastrolu na rozpáleném oleji a přidáme naložené maso. Vepřové kostky orestujeme, zalijeme trochou vývaru nebo horkou vodou, osolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Mouku rozmícháme ve 3 lžících studené vody, vlijeme pod maso, promícháme a šťávu necháme chvíli provařit. Maso má zajímavou, kořeněnou chuť. Podáváme ho se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Názory čtenárů

Výborná kombinace!Všem moc chutnalo,doporučuji.
Jarča. dne 12.3.2007
Tak toto je naše parketa. Výborné dušené masíčko, pěkně kořené. Moc chutnalo. Dušené maso máme rádi a tak pěkně kořené, no mňamka. A jednoduché.
Jana H. dne 3.4.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".