Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečené špagety s lilky
(cas)
recept číslo: 1288
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

3 lilky
sůl
300 g špaget
1 konzerva rajčat
mletý pepř
čerstvá bazalka
250 g kozího sýra
80 g balkánského sýra
 

Postup

Lilky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet. Na plátcích lilku se vytvoří „kapky“ tekutiny – lilky se tzv. vypotí. Po uplynutí doby je opláchneme, osušíme a po částech je opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme je stranou a uchováme je v teple. Špagety si uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata z konzervy posekáme, vložíme je do rozehřátého oleje, osolíme a posypeme čerstvou nasekanou bazalkou. Částí rajčat vytřeme zapékací misku. Uvařené špagety promícháme s kozím sýrem nakrájeným na kostičky, špagety zatočíme do několika „hnízd“ a vložíme do zapékací misky. Zalijeme zbylými rozvařenými rajčaty, na povrch poklademe opečené plátky lilku a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 30 minut.

Poznámka:
Toto typické letní jídlo jsem našla v jednom starším časopise během zimy. A protože jsem během minulého léta marně hledala zajímavé recepty na zpracování lilku, rozhodla jsem se ho zařadit do své kuchařky s tím, že přijde na řadu, až někdy narazím na „zlevněný“ lilek. Většinou je to dost drahá surovina, ale zase v porovnání s masem…

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".