Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelný salát po americku
(lab)
recept číslo: 1279
zesalo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 malá hlávka zelí
špetka celého koriandru
½ lžičky hořčicových semínek
sůl
1 cibule (lepší je červená)
2 červená jablka
1 citrón
2 lžíce nasekaných ořechových jader
2 lžíce spařených rozinek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce čerstvého estragonu
1 lžička medu
1 lžička soli
1 červená paprika (nebo 2 lžíce sterilované červené papriky)
 

Postup

Z hlávkového zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na proužky široké asi 1 cm. Vhodíme ho do vařící osolené vody s koriandrem a hořčicovým semínkem a vaříme asi 8 minut. Poté zelí zcedíme a necháme vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Přidáme zchladlé zelí, rozinky spařené horkou vodou a nasekané vlašské ořechy. Směs osolíme, přidáme lžičku medu, šťávu z jednoho citronu, olivový olej a nakrájenou červenou papriku. Promícháme a posypeme lžící krájeného estragonu. Opět lehce zamícháme a salát necháme vychladit. Podáváme ho k masu.
Poznámka:
Salát lze obměnit přidáním majonézy.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".