Z hlávkového zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na proužky široké asi 1 cm. Vhodíme ho do vařící osolené vody s koriandrem a hořčicovým semínkem a vaříme asi 8 minut. Poté zelí zcedíme a necháme vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Přidáme zchladlé zelí, rozinky spařené horkou vodou a nasekané vlašské ořechy. Směs osolíme, přidáme lžičku medu, šťávu z jednoho citronu, olivový olej a nakrájenou červenou papriku. Promícháme a posypeme lžící krájeného estragonu. Opět lehce zamícháme a salát necháme vychladit. Podáváme ho k masu.
Poznámka:
Salát lze obměnit přidáním majonézy.