Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně Kentucky
(lab)
recept číslo: 1267
kentuck.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1500 g vepřové pečeně
sůl
černý mletý pepř
100 g sušených švestek
100 g sušených meruněk
1 velké jablko
200 ml vodky (whisky, koňaku)
špetka citronové kůry
špetka pomerančové kůry
1 lžíce medu
1 lžíce mouky
3 stroužky česneku
2 plátky másla
tymián
200 g zelených fazolek
 

Postup

Nejdříve si dáme sušené ovoce do misky, zalijeme ho alkoholem a necháme asi dvě hodiny bobtnat. Oloupeme jablko a nakrájíme ho na kostky, oloupeme i stroužky česneku a nakrájíme je na delší ploché klínky. Do masa uděláme širší a hluboký řez tak, aby vznikla poměrně velká kapsa. Takto připravené maso uvnitř i vně osolíme a opepříme. Ovoce vyjmeme z alkoholu, promícháme ho s nakrájenými jablky, přidáme med, citronovou a pomerančovou kůru a vše dobře promícháme. Touto směsí naplníme kapsu a uzavřeme ji jehlami na závitky. Maso vložíme do pekáče, zbylé ovoce rozložíme kolem masa. Na povrchu pečeně uděláme nožem zářezy a vložíme do nich klínky česneku. Pečeni poprášíme hladkou moukou a posypeme tymiánem. Navrch položíme plátky másla, podlijeme částí zbylého alkoholu a pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů C. Podáváme s rýží a dušenými fazolovými lusky.
Je to starý americký recept určený pro slavnostní příležitosti. Inspiraci pro něj jsem našla v kalendáři na rok 2004 s názvem S kořením labužníka. Jak již napovídají uvedená množství, jde o 8 - 10 porcí!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".