Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vánoční tvarohová štóla
(cas)
recept číslo: 1264
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

160 g Hery
250 g moučkového cukru
250 g netučného tvarohu
500 g hladké mouky
60 g rozinek
60 g kandovaného ovoce
2 vejce
2 polévkové lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 citron
sůl
 

Postup

150 g změklé Hery třeme s 200 g moučkového cukru, poté přidáme vejce, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Všechno utřeme do hladké pěny. Přidáme měkký tvaroh a mouku rozmíchanou s kypřícím práškem. Spojíme v polotuhé těsto, nakonec vpracujeme rozinky namočené v rumu a kandované ovoce. Na pomoučeném vále vyválíme silný plát, ve dvou třetinách ho přeložíme a upravíme do tvaru štóly. Štólu přeneseme na plech vymazaný 100% tukem (např. Omega) a ihned pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Dále pokračujeme v pečení při teplotě 180 stupňů C po dobu asi 30 minut. Po upečení štólu potíráme zbytkem rozpuštěné Hery, tuk necháme vsáknout a pocukrujeme ji silnou vrstvou moučkového cukru. Po úplném zchladnutí ji zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi dva dny. Je potom vláčná a také použité kandované ovoce změkne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".