Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečený lilek*
(vde)
recept číslo: 1251
baklaza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 lilek (baklažán)
2-3 rajčata
100 g vysočiny
100 g tvrdého sýra (brynzy)
1 lžíce oleje
sůl
 

Postup

Lilek opláchneme a nakrájíme na plátky o síle asi 7-8 mm. Každý plátek posolíme a necháme lilek tzv. vypotit. Po několika minutách se na něm vytvoří kapičky tekutiny. Papírovým ubrouskem plátky osušíme, otočíme a postup opakujeme. Takto upravený lilek ztratí svou hořkou chuť. Zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní plátky lilku. Na každý plátek položíme kolečko vysočiny, kolečko rajského jablíčka a vše hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 minut. Podáváme s bagetou či na plátcích toustového chleba. Je to rychlé, lehké a chutné. Vynecháme-li plátek salámu, stačí jen trochu více osolit a máme bezmasé jídlo.

Názory čtenárů

Ta čéééštyna, nevím, kdo to píše, ale je to hrůza.
cestyn dne 1.7.2012 08:11:39
Tohle je naše oblíbené jídlo, v létě přijde dost často ke slovu. Jen teda zapékáme podstatně déle - tak půl až třičtvrtě hodiny, až je měkká i slupka z lilku a dá se sníst a pak je to MŇAM!!!. Po deseti minutách to musí být ještě skoro syrové, to by mi asi moc nechutnalo.
Ilona dne 27.2.2012 14:44:54
Děláš lílek úplně jinak ? Ale taky používáš zvláštní druh pravopisu. Co to je turečtina? nebo něco neznámeho ?
fero machuja dne 24.4.2010 11:25:52
S bílou bagetkou a bílým vínem je to mńam mńam. A s Nivou super mńam.
tralala dne 31.7.2009 13:40:28
My jsme udělali také přesně podle receptu a bylo to výborný. Můžu jenom doporučit. Smaženej lilek je tučnej a připomíná houbu. Tohle bylo lehký a šťavnatý.
Petra dne 30.7.2009 12:31:38
Udelal jsem to presne podle receptu a vetsi hnus jsem jeste nejedl lojza
janda dne 15.5.2009 12:44:03
Ja delam lilek uplne inak ,oplachnu nakraju kolecka posolim necham na chvylku stat pak natlacu česnek na kařde kolecko maličko a na rozehžatim oleji opeču,dam na obrousek at vyteče olej a pak polyju maličko majonezou a jime z pečenyma bramborami,a pepivo.
Toba Natalija. dne 23.10.2008 22:27:10
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".