Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna s jablečným zelím*
(vde)
recept číslo: 1246
kachjze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachna
sůl
kmín
1 kg červeného zelí
1 cibule
20 g másla
2 nakyslá jablka
250 ml jablečné šťávy
200 ml vody
sůl
4 hřebíčky
svitek skořice
4 lžíce octa
1 lžička cukru
1 lžíce rybízové zavařeniny
1 hruška
4 lžičky brusinkové zavařeniny
 

Postup

Kachnu potřeme uvnitř i vně solí, položíme prsy dolů do pekáče, kde je na dně asi 3 mm vody. Pokmínujeme ji, pekáč přikryjeme a pečeme ji v troubě. Během pečení ji občas pokapeme vypečeným tukem, poslední půl hodinu ji pečeme nepřikrytou. Doba pečení závisí na velikosti kachny, je třeba počítat alespoň s 90 minutami.
Ze zelí odstraníme košťál a nakrájíme ho na hrubší proužky o šířce asi 1 cm. Jablka rozkrojíme na čtvrtky, (neloupeme), odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Na rozpuštěném másle ji orestujeme, přidáme nakrájené zelí, kousky jablek a společně chvíli podusíme. Potom zelí osolíme, přidáme hřebíčky a celou skořici, přilijeme jablečnou šťávu a vodu a zelí dusíme pod mírně odklopenou pokličkou asi 50 minut. Téměř všechna tekutina by se měla odpařit, pokud tomu tak není, tak ji zcedíme. Přidáme ocet, cukr a rybízovou zavařeninu, promícháme a podle chuti přisolíme. Před servírováním necháme zelí asi 10 minut odstát.
Na talíř servírujeme porci upečené kachny, zelí a jako přílohu bramborové knedlíky či noky, ale vhodné jsou i opečené brambory. Ozdobíme dílkem čerstvé hrušky a brusinkovou zavařeninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".