Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dračí dech
(vde)
recept číslo: 1235
dradech.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 pekingské zelí
2 červené papriky
2 feferonky
1 malá konzerva žampionů
1 konzerva červených fazolí
1 sklenička sterilovaných cibulek
hrst sušených hub
5 kyselých okurek
5 stroužků česneku
1 větší cibule
velká špetka pepře
ocet
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
½ lžičky soli
 

Postup

Pekingské zelí nakrájíme na proužky o šířce asi 1 cm. Papriky i feferonky očistíme a nakrájíme na užší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté je zcedíme a vodu z nich ještě lehce vymačkáme. Všechny připravené suroviny dáme do velké misky a promícháme. Přidáme žampiony (mohou být celé nebo krájené), červené fazole (tekutinu z nich odcedíme) a sterilované cibulky - asi 100 ml tekutiny z cibulek přidáme do salátu. Salát osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej a dobře promícháme. Naplníme ho do menších skleniček a necháme asi dva dny odležet. Podáváme ho vychlazený, doplněný pečivem a vhodným nápojem, neboť je velmi ostrý.Můžeme ho také použít na studené mísy a kombinovat ho se sýrem a s uzeninou, dobře poslouží jako příloha ke smaženým pokrmům.

Názory čtenárů

Možná, že kdybych do tohohle salátu přidala pár lžic kysané smetany a tatarky, byla by to taky dobrá kombinace. No, nic mi nebrání vyzkoušet to.
maj dne 25.8.2005
Omlouvám se, ale zapomněla jsem do seznamu surovin přidat 2 feferonky. Ty se podílejí na výsledné ostré chuti nejvýrazněji.
Česká hospodyňka dne 18.10.2003
Prosím o doplnění, co dělá salát "velmi ostrý" - pepř? Nebo jsou ty papriky pálivé? Děkuji předem za vysvětlení, chci salát připravit.
A. Gabrielová dne 17.10.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".