Postup
Těsto na vídeňské kroužky připravujeme ve šlehači. Nejdříve šleháme asi půl minuty změklé máslo. Poté postupně přidáváme cukr, skořici a mléko a šleháme, dokud nevznikne stejnorodá hmota. Mouku smícháme s kakaem a po lžících také přidáváme do těsta. Přitom stále šleháme na střední stupeň. Hotové těsto naplníme do sáčku s hrubě vroubkovanou zdobičkou a na papírem vyložený plech nastříkáme kolečka o průměru asi 5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 175 stupňů C. Po upečení necháme kolečka na plechu zchladnout a plníme je čokoládovým krémem. Ještě než začneme s přípravou krému, rozpustíme si v hrnečku nad párou čokoládu a necháme ji zchladnout. Neměla by však ztuhnout, měla by zůstat tekutá. Ve šlehači ušleháme změklé máslo, přidáváme postupně moučkový cukr, vejce a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšleháme v hladký krém a plníme jím vždy dvě a dvě kolečka. Před podáváním je lehce poprášíme moučkovým cukrem. Jsou vhodná ke kávě, čaji či jako jiné sladké (i vánoční) pohoštění. Uchováváme je v chladnu.