Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborové rolky s masem
(cas)
recept číslo: 1231
brolky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Bramborové těsto:
1 kg brambor
sůl
300 g hrubé mouky
2 vejce

Masová náplň:
400 g mletého masa
100 g cibule
2 vejce
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžička majoránky
½ lžičky drceného kmínu

100 g rozpuštěného másla
2 lžíce sádla
 

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Slijeme je a necháme vychladnout. Zatím se můžeme věnovat přípravě masové náplně. Oloupeme si cibuli, velmi jemně ji nakrájíme (nastrouháme) a prohněteme si s osoleným mletým masem, vejci, petrželkou, majoránkou a drceným. Studené brambory prolisujeme, osolíme, promícháme s moukou a vejcem a rukama zpracujeme na tuhé, hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a na pomoučeném vále každý díl vyválíme na obdélník silný asi 5 mm. Na 8 dílů rozdělíme i masovou hmotu a každý plát touto hmotou rovnoměrně potřeme. Vnější kraje plátu o šířce asi 1 cm necháme volné. Masem potřené pláty srolujeme a položíme na plech vytřený tukem (sádlem). Každou rolku potřeme rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Podáváme teplé. Vhodnou přílohou je sušený špenát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".