Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na červeném víně
(vde)
recept číslo: 1201
kachvin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší kachna (4 porce)
2 lžíce oleje
200 ml červeného vína
kousek slaniny
8 malých cibulek
2 lžíce kečupu
100 g žampionů
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
 

Postup

Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikryjeme pekáč a pečeme či spíše dusíme ve středně rozpálené troubě (asi 180 stupňů C). Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampiony nakrájené na plátky. Podáváme s rýží. Poznámky: Malé cibulky lze nahradit většími, rozkrájenými na čtvrtky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".