Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí granáty*
(vde)
recept číslo: 1185
krug.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g krůtích prsou
200 g mletého masa
50 g anglické slaniny
50 g drůbežích jater
100 g sterilovaných žampionů
1 vejce
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
olej
 

Postup

Do mísy vložíme mleté maso, osolíme a opepříme, nastrouháme do něj muškátový oříšek (asi ¼ - ½ kávové lžičky), přidáme vajíčko a rukama dobře propracujeme. Poté přidáme nakrájenou anglickou slaninu, játra a žampiony. Společně promícháme tak, abychom vytvořili kompaktní hmotu. Krůtí prsa lehce naklepeme přes mikrotenový sáček a prořízneme do nich hlubokou kapsu. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a kapsu naplníme připravenou masovou směsí. Pečlivě ji uzavřeme, a to buď jehlami na závitky nebo svážeme celá krůtí prsa nití. Takto připravená a naplněná krůtí prsa osmahneme na oleji na pánvi po obou stranách, vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a zbylý olej a zvolna pečeme v troubě. Občas kontrolujeme, asi v polovině pečení maso obrátíme a podle potřeby mírně podléváme vlahou vodou případně vývarem. Na posledních deset minut pečení odkryjeme a necháme na povrchu vytvořit zlatou kůrčičku.
Krájíme na plátky, podáváme s bramborem, bramborovou kaší či rýží, doplníme zeleninovým nebo salátem podle sezony. Lze podávat i studené řezy proložené například plátky banánů či pomeranče.
Poznámka:
Víte jak vznikl název „granáty“? Když jsem rozmrazila maso před přípravou tohoto jídla, zjistila jsem, že nemám krůtí prsa v celku, ale čtyři velké stejky z krůtích prsou. Tak jsem prořízla kapsu v každém plátku masa, naplnila ho a výsledek velmi nápadně připomínal granát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".