Kapustu rozdělíme na čtvrtiny. Velké listy odložíme, srdíčka nakrájíme na nudličky a kapustu udusíme na másle s nakrájenou cibulkou. Housku nakrájíme na kousky, povlhčíme ji mlékem a rozmačkáme vidličkou. Přidáme ji k mletému masu. Dále přidáme udušenou kapustu, syrové vejce a na másle usmažené míchané vejce, sůl, pepř a citronovou kůru. Hmotu pečlivě promícháme a propracujeme, aby byla stejnorodá. Nakonec z ní vytvoříme hladkou šišku. Velké kapustové listy spaříme horkou vodou a polovinu jich vložíme na dno pekáče, který jsme předem vytřeli tence sádlem. Na ně umístíme šišku z mletého masa a přikryjeme ji zbývajícími listy kapusty. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou a bílým vínem. Jakmile šiška sekané zčervená, je hotová. Vyjmeme ji z pekáče, necháme pár minut zchladnout a krájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.
Poznámky:
Je to zajímavé a chutné zpestření mletého masa. A také příležitost, jak upravit zdravou, cenově dostupnou a zatím ne příliš využívanou zeleninu.