Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pomerančový salát
(cas)
recept číslo: 1116
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

6 pomerančů
5 lžiček mleté kávy
špetka mleté skořice
60 g strouhané hořké čokolády
2 ½ lžíce koňaku
4 banány
80 g loupaných pistácií
20 g másla
1 lžíce pískového cukru
 

Postup

Pomeranče nejprve pečlivě omyjeme pod tekoucí horkou vodou a utřeme dosucha. Potom je oloupeme a očištěnou kůru nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Ty chvilku povaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím z pomerančů pečlivě odstraníme bílou vrstvu a rozebereme je na jednotlivé dílky. Z každého dílku opět pečlivě odstraníme blanku, takže nám zůstane jen čistá pomerančová masa. (Pozor, dá to docela práci!)
Svaříme si pět lžiček mleté kávy spolu se skořicí ve zhruba 200 ml vody a přecedíme přes kávový filtr nebo přes husté sítko. V ještě horké kapalině potom rozmícháme jemně nastrouhanou čokoládu, přilijeme koňak a znovu promícháme. Potom si oloupeme všechny banány a nakrájíme je na kolečka silná asi 1 cm. Promícháme je s dílky pomeranče a nudličkami pomerančové kůry a společně vložíme do čokoládovo-kávové směsi a znovu opatrně promícháme.
Ovocný salát rozdělíme na dezertní talíře, do kompotových misek nebo pohárů. Na teflonové pánvi si nejprve lehce opražíme pistáciová jádra, vyjmeme se a pak v ní připravíme s másla, vody a cukru karamel. Nakonec do něj přisypeme pistácie a zkaramelizovanými pistáciemi posypeme pomerančový salát před podáváním. Tento salát chutná dobře i se zmrzlinou. Místo pistácií lze použít na ozdobení kopečky šlehané smetany.
Poznámky:
Zatím nevyzkoušený recept. Je finančně náročnější, takže se hodí spíše na slavnostní příležitosti – vzhledem k obsahu kávy a alkoholu je určen pro dospělé.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".