Při nákupu si vybereme pevné větší žampiony. Před přípravou je pečlivě očistíme, oloupeme jim hlavičky a odřízneme nožičky, které jemně nasekáme. Stejně tak si nakrájíme natě cibulky, na pánvi rozpálíme máslo a nakrájené nožičky a cibulku restujeme asi pět minut. Potom směs odstavíme ze zdroje tepla a opatrně ji promícháme se smetanovým taveným sýrem. Tvrdý sýr rozmícháme s teplým mlékem a přidáme do houbovo-sýrové omáčky. Touto směsí naplníme polovinu houbových kloboučků, které narovnáme na plech pokapaný vodou a pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů C. Mezitím smícháme lehce rozmrazené nasekané krabí tyčinky s nasekanou cibulkovou natí a rozinkami, které jsme předem propláchli vodou. Touto náplní naplníme druhou polovinu žampionových kloboučků a zasypeme je strouhaným plísňovým sýrem. Pečeme v dobře předehřátém grilu při teplotě 220 – 230 stupňů C po dobu asi 7 –8 minut. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Poznámky:
Zatím jde o nevyzkoušenou, ale zajímavou úpravu plněných hub. Rozhodně bych pro začátek doporučila zkoušet pouze poloviční množství.