Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí kousky se zástěrkou
(vde)
recept číslo: 1113
kuzast.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kuře nebo 6 porcí kuřecích prsíček
10 tenkých plátků anglické slaniny
2 lžíce oleje
2 lžíce karamelu (2 vrchované lžíce cukru)
1 lžíce citronové šťávy
200 ml koňaku
1 velký pomeranč
250 g rajčat (1 malá konzerva rajčat)
(2 lžíce kečupu)
sůl
pepř
1 lžíce másla
zelená petrželka
 

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Místo celého kuřete můžeme použít i kuřecí prsíčka, práce s nimi je snadnější. Kousky masa osolíme, opepříme a každý obalíme plátkem slaniny, který přichytíme párátkem nebo jehlou na závitky. V kastrolu si rozpálíme olej, připravené maso na něm ze všech stran rychle opečeme, dáme stranou a uchováme v teple. Na zbylý olej dáme cukr a necháme zezlátnout nebo přidáme již hotový karamel. Přilijeme koňak, citronovou šťávu a šťávu vymačkanou z pomeranče, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a nakonec pokrájená rajčata. Vše osolíme, lehce promícháme. Do této směsi vložíme opečené porce kuřete, hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 40 minut. Během dušení občas kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podlijeme. Většinou však není třeba podlévat, rajčata pustí dost tekutiny a vznikne omáčka. Používáme-li méně vyzrálá (zimní) rajčata, můžeme přidat do omáčky jednu nebo dvě lžíce kečupu. Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo bílý chléb a salát z čerstvé zeleniny.
Poznámka:
A proč kuře se zástěrkou? Nevšimli jste si, jak se plátek slaniny po opečení krásně nakrabatí a připomíná zástěrku??

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".