Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocné ovesné hrudky*
(kni)
recept číslo: 1111
ovesovo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

125 g ovesných vloček
50 g tuku (Hera)
2 lžíce strouhaného kokosu
1 velký banán
3 lžíce pokrájených sušených meruněk
2 vejce
1 pomeranč
¼ lžičky mleté skořice
 

Postup

Tuk rozpustíme, přidáme k němu vločky s kokosem a banán rozmačkaný vidličkou. Meruňky propláchneme a drobně pokrájíme. Dobře omytý pomeranč rozkrájíme na kousky a rozmixujeme včetně kůry. Pomeranč i meruňky také vmícháme do směsi. Nakonec přidáme dvě vajíčka a skořici. Dobře promícháme, pokud je těsto řídké, přidáme trochu vloček. Těsto dáme do chladna odpočinou. Potom z něj vykrajujeme kávovou lžičkou hrudky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Hotové necháme zchladnout a můžeme ozdobit čokoládou nebo citronovou či pomerančovou polevou.

Názory čtenárů

Docela ti to, Reni, věřím. Kdykoliv vidím recept s ovesnými vločkami, jsem ve střehu. Párkrát jsem měla tu čest podobné cukroví ochutnat a fakt mi nechutnalo. Osobně si myslím, že cukr by tam měl přijít určitě a s pomerančovou kůrou, zvlášť čerstvou a navíc rozmixovanou, bych si to velice rozmyslela. Vždyť i kandovaná kůra je dost nahořklá.
Lenča dne 2.12.2005
Tento recept mě nalákal,proto jsem hrudky hned včera upekla.Cukroví vypadá na pohled nádherně,ale jinak je příšerné-vůbec nedoporučuji.Není vůbec sladké a je v něm cítit hořká chuť pomerančové kůry.Rozdělila jsem ho mezi psa a slepice.
Reni dne 1.12.2005
Toto cukroví pekla vloni kolegyně podle receptu z nějakých novin (i fotka byla stejná), ochutnali jsme v práci a bylo to moc dobré.
Bery dne 28.11.2005
Recepty z České hospodyňky, které mají u názvu hvězdičku, byly zveřejňovány v denících Bohemia.
vde dne 28.11.2005
tak kolik tech vajec, 1 nebo 2 ?????
vera dne 20.1.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".