Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kečupová ryba
(vde)
recept číslo: 11
kecuryb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1000 g kapra nebo mořské štiky
sůl, pepř,
trochu másla, citronová šťáva
100 g zelené papriky
100 g cibule
100 g žampionů
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vína
 

Postup

Rybu rozporcujeme, umyjeme, osušíme, posolíme, popepříme, pokapeme citronem a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím si nakrájíme žampiony na plátky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Plátky ryby rychle opečeme z obou stran na pánvi na troše oleje a předáme do zapékací misky, do které jsme na dno položili dva tenké plátky másla. Na zbylém oleji na pánvi rychle opečeme cibuli, žampiony, zelenou papriku. Když vše trochu změkne, přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci bílého vína, případně ještě trochu citronové šťávy a 2 - 3 minuty podusíme. Všechno potom nalijeme na rybu připravenou v zapékací misce a dáme společně na chvíli (10 - 15 minut) podusit do trouby.
Příloha: jakákoliv (brambory, rýže, chleba...)

Poznámka z praxe: takto upravená ryba chutná i strávníkům, kteří ryby jíst jinak nemusí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".