Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na divoko
(kni)
recept číslo: 1099
kradiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík
2 středně velké cibule
2 lžíce másla
olej
80 g slaniny
150 ml bílého vína
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 bobkový list
4 jalovčinky
2 zrnka nového koření
špetka tymiánu
mletý pepř
sůl
 

Postup

Králíka rozporcujeme, králičí hřbet a kýty protáhneme slaninou, osolíme, poprášíme mletým pepřem, špetkou tymiánu a jemně utlučenými (umletými) jalovčinkami. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme králíka, nové koření a bobkový list a dusíme pod pokličkou. Zpočátku ve vlastní šťávě, potom mírně podlijeme a dodusíme. Takřka měkkého králíka potřeme rozpuštěným máslem a odkrytého ho dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyjmeme a uchováme v teple. Výpek podlijeme bílým vínem, krátce povaříme, přecedíme, vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku, zjemníme čerstvým máslem. Touto šťávou poléváme porce králíka, které podáváme s vařenými brambory.
Pozor! Při pečení voní po celém bytě!

Názory čtenárů

králík je moc chutné maso a nejlépe domácky chovaný,na talířku delikatesa.
Lucie C. dne 29.10.2010 13:28:01
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".