Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové řízky v květákové těstíčku
(kni)
recept číslo: 1089
kveri.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřové kýty
100 g šunkového salámu
½ malého květáku
2 vejce
80 g hladké mouky
1 lžíce másla
olej na smažení
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
 

Postup

Nejdříve si uvaříme v osolené vodě květák, necháme ho zchladnout a jemně ho nakrájíme nebo rozmačkáme. Šunkový salám nakrájíme na nudličky, nasekáme si opranou zelenou petrželku. Rozmícháme si v misce vidličkou dvě vejce, přidáme květák, šunkový salám, zelenou petrželku, sůl a trochu pepře. Smícháme a podle potřeby přidáme hladkou mouku. Mělo by nám vzniknout velmi husté těstíčko. Z kýty si nakrájíme řízky, naklepeme je a po obou stranách osolíme. Na pánvi si rozpálíme olej, do něj vložíme plátky masa a na každý plátek navršíme těstíčko. Smažíme zvolna v oleji. Poté, co těstíčko na povrchu ztuhne, řízek opatrně obrátíme těstíčkem dolů a osmažíme i po druhé straně. Řízky vyjmeme z oleje a uchováme v teple. Výpek mírně zředíme vodou, zjemníme kouskem másla a krátce povaříme. Řízky podáváme na talíři těstíčkem nahoru a mírně je podlijeme připraveným výpekem. Jako přílohu použijeme brambory či bramborou kaši a celé jídlo osvěžíme čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Mírné úskalí tohoto pokrmu spočívá v udržení těstíčka na povrchu řízku. Jde to, když je těstíčko tak akorát husté a pomůže, když ho po navršení na maso přitisknete.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".