Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky, žampiony (nebo jiné houby) na plátky. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na delší a silnější nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm rychle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Na rozpálený tuk dáme cibuli a orestujeme, přidáme česnek, žampiony, pórek, papriku. Znovu orestujeme a zalijeme vermutem. K zeleninové směsi vrátíme maso, osolíme a ochutíme pálivou paprikou (nebo přidáme nakrájenou feferonku). Nakonec přidáme kečup, promícháme a dusíme společně ještě asi 5 – 10 minut. Hotové soté podáváme s bílými nudlemi, rýží nebo s bramborovými hranolky.
Poznámka:
Stejně můžeme připravit i vepřové nebo králičí maso. Před úpravou je ho možné také marinovat ve 2 lžících oleje a 1 lžíci sojové omáčky.