Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí soté
(kal)
recept číslo: 1085
kusote.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce kuřecích prsíček
3 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 žampiony
1 pórek
1 červená paprika
100 ml červeného vermutu
sůl
pálivá mletá paprika (nebo feferonky)
2-3 lžíce kečupu
 

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky, žampiony (nebo jiné houby) na plátky. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na delší a silnější nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm rychle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Na rozpálený tuk dáme cibuli a orestujeme, přidáme česnek, žampiony, pórek, papriku. Znovu orestujeme a zalijeme vermutem. K zeleninové směsi vrátíme maso, osolíme a ochutíme pálivou paprikou (nebo přidáme nakrájenou feferonku). Nakonec přidáme kečup, promícháme a dusíme společně ještě asi 5 – 10 minut. Hotové soté podáváme s bílými nudlemi, rýží nebo s bramborovými hranolky.
Poznámka:
Stejně můžeme připravit i vepřové nebo králičí maso. Před úpravou je ho možné také marinovat ve 2 lžících oleje a 1 lžíci sojové omáčky.

Názory čtenárů

to je jako pojivo nejspis ja bych ale spis pridal vic vody a udelal z toho takovou macku k ty ryzi
Jedla dne 24.3.2010 10:21:53
proč proboha kečup?!!!!
Luca dne 1.9.2009 13:13:35
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".