Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové na vinném zelí
(kal)
recept číslo: 1084
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g vepřového ramínka
2 cibule
5 stroužků česneku
sůl
kmín
sladká paprika
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
mletý koriandr
celá hořčice
200 ml bílého vína
1 lžíce sádla
1 lžíce octa
½ hlavičky bílého zelí

 

Postup

Maso rozdělíme na několik menších kousků a vložíme do pekáčku. K němu přidáme nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme a posypeme mletou červenou paprikou. Podlijeme vodou a pečeme nejdříve pod pokličkou, ke konci, když je maso měkké, tak necháme deset minut odkryté, aby krásně zčervenalo. Zvlášť připravujeme zelí. Nejdříve si všechnu zeleninu nakrájíme. Zelí na hrubší nudličky, ostatní na kostičky. Na lžíci sádla opečeme nakrájenou cibuli, menší mrkev, kousek petržele a celer. Potom přidáme zelí, okořeníme kmínem, špetkou mletého koriandru a celé hořčice, osolíme a podlijeme asi 200 ml bílého vína. Dusíme do měkka, na závěr dochutíme lžící octa (nejlépe vinného nebo jablečného). Všechnu tekutinu ze zelí téměř vydusíme. Upečené kousky masa promícháme s hotovým zelím a podáváme s vařenými brambory.
Poznámka:
Vzhledem k uvedenému množství jednotlivých surovin lze počítat až s 8 porcemi.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".