Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Florentinky
(kni)
recept číslo: 1075
maroto.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 ml mléka
20 g másla
40 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g mandlí nebo ořechových jader
100 g kandovaného ovoce

Kakaová poleva:
110 g moučkového cukru
70 g ztuženého tuku (Omega)
1 ½ lžíce mléka
2 lžíce kakaa
1 lžíce Solamylu

 

Postup

Mandle nebo ořechová jádra a kandované ovoce nakrájíme na jemné nudličky. V mléce rozšleháme mouku, přidáme máslo, madle a ovoce, krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozehřeje máslo. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech (ale lépe na pečící papír) vytvoříme ze směsi malé placičky (dále od sebe, protože se při pečení roztáhnou) a upečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů. Ihned po vyjmutí z trouby je oddělíme od papíru, necháme je vychladnout a na spodní straně je poléváme kakaovou polevou.
Příprava polevy:
Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.

Názory čtenárů

Uvedený recept je typicky pro marokánky a ne pro florentinky. Florentinky jsou pouze na bázi mandlí, medu, másla a cuku a nakonec máčené tak jako marokánky z jedné strany v hořké čokoládě.
Michael dne 17.12.2009 20:26:57
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".