Mandle nebo ořechová jádra a kandované ovoce nakrájíme na jemné nudličky. V mléce rozšleháme mouku, přidáme máslo, madle a ovoce, krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozehřeje máslo. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech (ale lépe na pečící papír) vytvoříme ze směsi malé placičky (dále od sebe, protože se při pečení roztáhnou) a upečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů. Ihned po vyjmutí z trouby je oddělíme od papíru, necháme je vychladnout a na spodní straně je poléváme kakaovou polevou.
Příprava polevy:
Tuk rozehřejeme v malém kastrolku. Poté ho sejmeme z plotýnky, vmícháme kakao promíchané s cukrem, škrobovou moučku rozmíchanou s mlékem. Řádně promícháme a vrátíme na plotýnku, kde na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. Je-li třeba, přidáme lžíci mléka nebo vody.