Do misky si odvážíme polohrubou mouku, doprostřed uděláme důlek a vložíme do něj 40 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetku soli, 2 žloutky a 100 g másla. Všechno smícháme a vypracujeme hladké těsto. To vyválíme na obdélník o velikosti 40 x 30 cm.
V hrnku uvedeme do varu 125 ml vody a 100 g cukru krupice. Když se cukr rozpustí, vmícháme mleté ořechy a rum. Jakmile se směs trochu ochladí, natřeme ji rovnoměrně na těsto.
K moučkovému cukru přidáme bílky a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká a hustá poleva. Touto polevou potřeme rovnoměrně ořechovou vrstvu.Povrch ještě ozdobíme čarami karamelu (není nutné, je ale hezké). Celý výrobek rozkrájíme na obdélníky o velikosti 6 x 1,5 cm a uložíme se na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů po dobu asi 12 – 15 minut.