Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dvojbarevné věnečky
(kni)
recept číslo: 1064
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g hladké mouky
50 g másla
100 g cukru krupice
½ balíčku kypřícího prášku
5 ks mandlí
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa
cukr moučka na obalení nebo 50 g čokolády na zdobení
tuk na vymazání plechu
 

Postup

Cukr utřeme se změklým máslem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, neloupané, jemně nasekané nebo nastrouhané mandle, potom vejce, mléku, rum a citronovou šťávu. Vše zpracujeme rukama v těsto a rozdělíme ho na dvě stejné části. Jednu část necháme světlou, do druhé zapracujeme kakao. Potom si obě těsta rozdělíme na několik stejně velkých kousků, z každého vyválíme tenký váleček, ten rozdělíme na kratší kousky a každý z nich ještě rozválíme, abychom dostali poměrně tenkou tyčinku. Jednu tyčinku světlou a jednu tmavou spleteme ve věneček a položíme na tukem vytřený plech. Z počátku to chce trochu trpělivosti, je třeba si několikrát zkusit vhodnou velikost tyčinek i věnečku. Takto připravené věnečky pečeme v horké troubě až do okamžiku, kdy světlá část věnečku začne růžovět. Upečené věnečky můžeme obalit v moučkovém cukru nebo ozdobit tečkami z rozehřáté čokolády.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".