Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Grilované ryby s brusinkami
(vde)
recept číslo: 103
kurebrus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce ryby
sůl
1/2 lžíce mletého černého nebo bílého pepře
4 lžíce brusinek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
2 lžíce vína
skořice
olej

 

Postup

Plátky ryby osolíme a opepříme (na ryby použijeme raději bílý pepř). Dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso z obou stran a opečeme nad grilem nebo na pánvi. Během grilování potíráme brusinkovou směsí. Jestliže opékáme maso na pánvi, pak po opečení dáme zbytek marinády a brusinky na pánev a maso směsí přelijeme. Rybu zdobíme nakrájenými plátky citronu. Podáváme s brambory nebo rýží.
Obměny: Místo ryby lze použít i drůbeží nebo vepřové řízky.Brusinky lze použít i zmrazené nebo kompotované - v tomto případě necháme odkapat šťávu.

Názory čtenárů

velmi dobré, čírina vaří užasně a velmi pěkně popisuje vaření. vše se mi pode čiriny daří, je užasná. díkyže ji paní bohdalová přivedla do pořadu. přeji krásné dny vám všem
eva dne 22.1.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".